Hip hurra, damerne kommer til middag

Så varer det ikke længe. I denne uge fylder jeg år – ikke rundt, men alligevel en lidt særlig dag der skal fejres. 35 er trods alt halvt på vej mod de 70!

I den anledning har jeg inviteret nogle af de skønne kvinder, jeg har i mit liv, til middag på lørdag. Jeg var liiidt sent ude med invitationer, så syv bliver vi ialt. Det er de gamle gymnasie- og skoleveninder, det er søsteren og så husbondens søster (er det svigerinde eller hvordan er det nu lige det hedder) og hendes kæreste.

Jeg ved bare, det bliver hyggeligt.  Beklager mænd, men der er altså bare en særlig hyggelig og magisk stemnig til de middage, hvor der kun er kvinder. Jeg glæder mig helt vildt.

Nu er planlægningen af menuen igang og jeg har besluttet at forkæle mine gæster med forskellige tapas.

Stenbiderrogn på ristet brød med rødløg, cremefraiche og salt og peber. En eviggyldig klassiker. Det har dog været lidt af en gyser at få stenbiderrognen bestilt. Heldigvis redder mit lokale fiskehus på Valby Langgade mig. Selvom de dog ikke lige har de 700 gram på lager, som jeg skal bruge. Så den meget søde fiskemand har lovet at bestille det hjem til mig til lørdag. De 100 kg de havde frosset ned, og som også skulle have været nok til at de kunne tilfredsstille stendbiderrognhungrende valby-borgere hen over nytåret, var åbenbart ikke nok, har de nu lært. Som fiskemanden sagde og ramte plet: “Folk er åbenbart meget vilde med det.”

Nå, men første tapas ser ud til at være klar til afkrydsning.

Dernæst har jeg tænkt mig at diske op med en salat af perlerug parmaskinke og gedeost. Mums jeg tror den er god.

En salat bestående af fennikel, kiwi og appelsin med hvid balsamico, salt og peber skal de også nyde. (Den laver jeg efter hovedet. Den er bare som den er. Bland ingredienser og færdig – ikke nogen dikkedarer.)

Rejer i hvidløgsolie bliver det også til og dadler i baconsvøb og da jeg er lidt af et kødøre skal vi også have carpaccio. (Oksefillet i papirtynde skive med olie, citronsaft og parmesanflager)

Hvis der er plads til mere, skal vi til sidst fylde os med, hvad jeg tror og håber er en meget lækker rabarber kage med hvid chokolade og bund af knuste nødder eller kiks. Det har jeg ikke helt besluttet endnu. Jeg har heller ikke prøvet at lave kagen før, men hvem ved, måske bliver den ligeså god som den ser ud.

Vi skal selvfølgelig også nyde dejlig vin – både af den hvide og den røde slags.  Men altså, flere kommer i bil, én ammer osv osv. Hygge er nøgleordet. ikke abefest, som det måsle ville have været for 10 år siden.

Jeg har lagt opskrifterne ind eller linket til dem.  Jeg lover billeder af de færdige resultater.

Perlebyg eller perlerug kan også benyttes til denne salat)

Ingredienser:
300 g perlespelt, kogt efter anvisningen på posen, derpå afdryppet og afkølet
6 skiver parmaskinke
4 stængler bladselleri, i tynde skiver eller små tern
3 (ca. 300 g) æbler, i tern
2 spsk. hakkede salatløg (milde)
4 spsk. æbleeddike
4 spsk. rapsolie
Kværnet salt og peber
75 g gedeost, i små tern eller smuldret

Sådan gør du:
Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og steg den i en 175° varm ovn 10-15 minutter,

til den er helt sprød.
Bland perlespelt, bladselleri, æble og hakket løg sammen med eddike og olie, og smag til med salt og peber.
Drys med gedeost og anret salaten med den sprøde skinke og server salaten med det samme.

Rejer i hvidløgsolie er en af de mest populære tapas retter. Følger du denne opskrift, så er du sikker på en succes på tapas bordet

  • 400 g store rå pillede rejer
  • 1 frisk rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk god olivenolie
  • 50 gram smør
  • Saft af ½ citron
  • En lille håndfuld bredbladet persille, som hakkes groft

Chilien skæres igennem på langs, kernerne fjernes, og den hakkes fint. Hvidløg hakkes (ikke presses). Olie og smør varmes op på, hvorefter det hakkede hvidløg og chilien svitses kort. Pas på hvidløget ikke brunes. Tilsæt citronsaft og lad det hele simre sammen et par minutter til det meste citronsaft er kogt af. Rejerne tilsættes og steges et par minutter til de skifter farve.

Bland persillen i og fordel med det samme rejerne og saften/olien i portionsskålene. Serveres med det samme så det stadigvæk er rygende varmt.

Serveres sammen med godt rustikt brød. Server gerne i portionsskåle, hvis du har.

Se kagen her

Her er dadlerne

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s